lördag 11 april 2009

Påskfrukost

Jag sitter vid köksbordet och äter påskfrukost. Den skiljer sig inte alls från andra frukostar.

På golvet nedanför bordet ligger tvååringen på sidan och kör sin nya polisbil fram och tillbaka. Detta är så faschinerande att han måste ligga ner bredvid den för att se hur alla manicker i leksaken interagerar.

I sin barnstol, från IKEA, sitter minibebis och följer varenda rörelse som storebror gör på golvet. Till och från vänder sig minibebis till mig och ler ett leende så stort att det går från öra till öra. Vilken lycka att få se sin bror leka så där...antar jag att han tänker.

Jag själv faschineras av att leksaker kan vara så intressanta. Det brummas hit och dit, upp och ner. Tvååringen älskar bilar, mopeder, traktorer, flygplan, fyrhjulingar. Snart är det sommar och då kommer han älska båtar.

Den kommentar som tiobarnspappan, i TV4:s Familjen annorlunda, sa när han målade om toaletten till sina nio flickor, kommer förmodligen aldrig sägas i mitt hus: "Det blir så rosa att det känns som jag är i en damtrosa."

Här lever jag som ensam tjej tillsammans med en man och två pojkar. Tänk när dessa pojkar växer upp och äter mig ur huset, hamnar i målbrottet, ska köra mopeder... Hjälp!! Tänker nog mer på detta en annan påsk.