söndag 2 januari 2011

Ang. Nyårslistan

Sebastian skriver:
"Du glömde misstaget McFeast vs Big Tasty!
Du beställde en McFeast för att sedan ångra dig och ta DALLES Big Tasty!
Stackars Dalle hungrade, svalt och led en hel vecka efter denna dramatiska händelse! Hoppas han glömt denna traumatiska upplevelse."

Svar:
"Ja men Nej! Så där gick det ju inte riktigt till...
Det var ju som så att jag bad Dalle att köpa en Big Tasty till mig. Hungrig som han är så lyssnar han ju inte på mig utan travar iväg till kassan, i långa älgkliv och har bara tankarna på sin egen megasuperdupermeny som han ska smocka i sig själv. Så i ren hamburgeförvirring beställer han fel meny till mig. En McFeast och kommer dreglande tillbaka till bordet och kastar sig ner på stolen för att sätta tänderna i sin Big Tasty. Varpå jag protesterar "Men HALLÅ!!! Var är min Big Tasty då?" Och eftersom Dalle, utöver sin Big Tasty, har beställt en sisådär två, åtta, tio små cheeseburgare, så får han så snällt skylla sig själv (för att han beställde fel åt mig) och äta upp min McFeast. Det gick ingen nöd på Dalle inte. Han blev så mätt att det pös McDonalds-os ur öronen på honom. Om han var bitter? Ja men självklart! Han tittade suktande på mig när jag åt upp min hamburgare. Och vet ni vad det absolut roligaste med hela historien är?! Jag orkade inte äta upp min stora och goa Big Tasty. Till Dalles förfäran. Så, så där gick det till när Dalle gjorde sitt största misstag år 2010."

Rensat var det här

Idag har jag röjt, jädrar i min låda.

Vindsutrymmet är sorterat och skräpet är slängt (ner i källaren förvisso - återvinningsstationen får vi ta en annan dag).

Alla brända skivor ligger i rätt fodral och datorn är rensad på skit.

Julgranen har kastats ut och hela huset är grundligt städat.

De leksaker som barnen inte längre leker med har packats ner och ska ges bort. Det som var trasigt ligger också, nu i källaren och väntar.

Detta känns skönt att börja det nya året med.

All inclusive my ass...

Jag står och borstar tänderna och tänker på hur värd jag är en utlandssemester på min framtida trettioårsdag.

Jag kan riktigt känna den varma medelhavsvinden (eller blir det asiatisk vind?).

Och så slår det mig!

Vi kan ju inte åka utomlands, på all inclusive. För vad ska vår yngsta son kunna äta? Multiallergiker som han är.

Jag tittar ner i toaletten och inser att jag kan spola ner varenda semesterdröm som jag har.

"Men vi får väl ta med oss ett paket makaroner då" säger Dalle och gör segergest i tanken, för haha nu slipper han åka utomlands, flyga och lägga pengar på sådant onödigt.

"Men all inclusive var det ju..."