fredag 17 juli 2009

Fru Märkvärdig enters mammabloggarna.se

Fru Märkvärdig heter egentligen Johanna. Jag är gift med Dalle och mamma till Melker född 2006 och Konrad född 2008.
*
Som småbarnsförälder, mitt uppe i den omtalade tvåbarnschocken, upplever jag lycka och kaos varje dag. Känslor som pendlar mellan ofattbar glädje samt stolthet och trötthet samt frustration. Inför mina barn och inför min man.
*
Under en vanlig dag sker små och stora händelser som förgyller min vardag. Händelser värda att minnas, värda att berätta, värda att blogga om.
*
Med humor och utan krusiduller delar jag med mig av The Truth! Den sanna versionen av föräldralivet.
*
Ni som följer min blogg kan bland annat läsa om värmekriget mellan mig och min man. Om hur min fantasi ibland skenar iväg och tar mig till något som liknar en läskig Hollywoodfilm. Om känslostormarna som uppstår när man uppfostrar en liten bebis och en trotsig tvååring. För dem som har barn är det igenkännande, för dem utan kan det verka avskräckande. För de flesta uppfattas det förmodligen som tokigt.
*
Jag är en riktig mammabloggare och därför sökte jag mig (efter att blivit tipsad av min fina kusin Sarah), till mammabloggarna.se som är Sveriges största nätverk och träffpunkt för ”härliga mammabloggare”.
*
mammabloggarna.se träffas man för att utbyta erfarenheter, marknadsföra bloggar och för att få gemenskap. De erbjuder forum, bloggarskola, tävlingar och mycket mer.
*
*
Mammabloggarnas motto är: Ensam är stark, men tillsammans är vi starkare och jag, mitt i min småförvirrade vardag, vill inget hellre än att utbyta erfarenheter med andra.
*
Så av ren nyfikenhet inför vad som pågår innanför våra väggar och innanför mitt pannben, fortsätt att läsa min blogg. Ni förgyller också min vardag.
*
*
FRU MÄRKVÄRDIG!

Nybakt bröd

Om ni som jag, älskar nybakt bröd på morgonen, men inte riktigt orkar ställa er för att baka efter bara fyra timmars sömn.

Då har jag bästa tipset för er:

Ta en vetekaka och rosta den i brödrosten. Inte för länge, utan bara tills vetekakan blir varm.

Mmmm! Smaken av varm vetekaka är ljuvlig. Närmre nybakt kan man inte komma.

Serveras direkt och med smör och ost.

Fru Roos

Vår kära BVC-sköterska vill hjälpa mig i dessa tider, då vi försöker få bebisKonrad att somna i sin egen säng.

Hon skickar mig en lathund om ämnet, skriven av någon viktig man, så att jag ska kunna läsa lite och finna råd.

Men det roliga med hela historien är att hon, på det stora kuvertet skriver till: Fru Johanna Roos.

Fru!

Nu känner jag mig ju 30 år äldre än vad jag är.

Eller är det i min ålder som man börjar kallas för fru?