tisdag 21 februari 2012

PERFEKTION OCH BADHUS MÅSTE DET HÖRA IHOP

Jag funderar lite??

På varför så många tjejer, kvinnor, damer har så svårt för att vistas på ett badhus.

Vad är det med en simhall som skrämmer oss från vettet?

Det är inte det att vi inte kan simma. För det har vi kunnat, länge.

Nej anledningen sitter i hjärnan.

Det är vårt tänk det är fel på.

För dessa snygga tjejer, kvinnor, damer är rädda för en liten detalj på deras kroppar. En ytlig sak som de skäms så otroligt över. Som hindrar dem från att njuta av livet.

Jag ser ut som Barbamamma själv och jag vill väl inte jämföras med alla små, smala, söta och snygga tjejer som "springer" omkring på badhuset, med deras platta magar, bröst som sitter där de ska, hår som inte klibbar sig fast i ansiktet, inga mörka ringar som får dem att se ut som pandor i ansiktet. Tjejer som inte har en enda skavank som stör någon annans självförtroende, utom vårat då, på oss som inte har något riktigt självförtroende alls.

Men saken är den att det springer inte omkring en massa små, smala, söta och snygga tjejer på badhuset. Och skulle det råka tassa förbi en, eller möjligen ett gäng så är de inte äldre än 15 år, kanske möjligen 17?!

Och hur ska jag kunna jämföra min kropp med en sjuttonårings??

Jag som har fött två barn, som har bristningar till följd av graviditeterna, som har kvar överflödigt skinn, efter att magen spänts ut likt en badboll size enormous, som aldrig kommer avlägsna sig så vida jag inte lägger mig på operationsbordet. Jag som har de mörkaste ringarna under ögonen, som en del kan ta miste för Grand Canyon och detta på grund av att jag inte har sovit något större de senaste tre åren, tja sedan barnen föddes kanske!?

Nä men seriöst! Det är ju faktiskt rätt så löjligt egentligen.

Varför fånar vi oss på det här viset?

Varför kan vi inte bara göra saker, som vi vill göra?

Varför i hela friden ska en liten ytlig detalj hindra oss från att våga göra något som vi faktiskt skulle tycka var roligt som tusan?

Jag tycker vi anordnar en kupp!!
Fet
Alla tjejer, kvinnor, damer till badhuset år 2012, eller något liknande.

För det är dags att vi vågar ta för oss lite. Vågar breda ut våra slappa, lite småfeta arslen så att de taniga sjuttonåringarna vet att de inte är någon idé att titta snett på oss i smyg och skratta bakom vår rygg.

För till saken hör att JAG OCKSÅ har varit en liten, smal, söt och snygg tjej, när jag var femton, kanske sjutton år. Men inget varar för evigt eller hur.

Så om tio år, alla ni sjuttonåringar, så ska ni vara glada för att ni åtminstone var så perfekte när ni var SÅ unga, för efter tjugo går det snabbt utför ska ni veta.

SER NI

Min granne där borta? (Det är alltså inte "Grannfruns" man. Grannfrun bor lite längre bort på gatan. Den här grannen är min närmsta granne. Och han har också en Fru som heter Eva)

Ser ni vad grannen Gunnar gör?

Jo han går längs vägen och hackar bort is.

Det är lite gulligt tycker jag, att han gör det här.

Sen om det är för att skynda på våren eller för att minska halkrisken det vet jag inte riktigt?

Det får jag nästan gå ut och fråga honom.

SJÄLAVÅRD

Grannfrun: "Ska du med på en promenad?"

Jag:
"Njaää!! Det tror jag inte. Jag är så snorig."

Grannfrun:
"DU! Det gör nog gott för dig att komma ut i solen, snoris."

Jag:
"Jaja okej dårå!"

Och så halkar vi oss ut på promenad och går ner till kyrkviken och sätter oss där på en parkbänk och blickar ut över den frusna sjön och känner solen värma upp våra bleka ansikten. Och det är så underbart ljuvligt att vi aldrig vill gå hem.

Det är så ljuvligt att jag glömmer bort att ta en bild på hela härligheten. Så jag lånar den här:


(Bildkälla)

Men så nämner Grannfrun något om fisksoppa till lunch och jag är inte sen att tacka nej till det.

Och vi traskar hemåt.

Och vilken fisksoppa sen. Tillagad av en riktig kock. Eller ja en kock som inte arbetar som kock utan som lackar saker. Jag vet inte riktigt vad? Det enda jag har sett honom lacka är hans ögonfransar!? Är det trovärdigt egentligen?? Hade vart bättre att han fortsatte med kockandet. I alla fall bjöd sina grannar på mat lite oftare.

I alla fall!!

Tack Grannfrun för att du är så jäklarns bra på att dra med mig ut.

Men kom ihåg!! Jag kommer hämnas.

Puss!

HUR DET GICK INATT

Mjaha!!

Det var ju ingen surprise!

I morse när Lillkillen skulle väckas för tidig uppgång till dagis så stod sängen framför dörren istället för intill väggen, som den ska.

Det har med andra ord varit ett dunkhallabalo utan dess like på hans rum inatt.

Och nej jag är som sagt inte förvånad.

Dock har jag och Dalle inte märkt av något av detta under natten. Vi har sovit som två små söta och rara änglar, med händerna på täcket heeela natten. That I promise you!

Så hur går vi vidare nu?

Alternativ ett: Han får komma ner till oss och sova i vår säng igen.

Alternativ två: Han får sova i sin säng några nätter till. Det kan ju faktiskt vara så att han sov lite oroligt inatt eftersom det var första natten på länge som han sov själv i sitt eget rum.

Någon som har några andra förslag?