onsdag 8 augusti 2012

EN LITEN SÖT UGGLA

Har flyttat in hos oss.

Kär!

OCH SÅ HÄR

Ser stora killens nya säng ut och hans nya Star Wars sängkläder.

Lycka, ren lycka upplevde fem och ett halvtåringen när han fick sig den här överraskningen.

SÅ HÄR

Ser HELA jag ut efter att ha spenderat hela den här dagen tillsammans med färgburken.

KÄNSLAN AV ATT KUNNA SJÄLV

Ännu råder det renoveringskaos i stugan men...

Puhuhuhu!!

Jag pustar ut nu och sjunker ner i soffan, gooooott!!

Hela dagen har jag målat och spacklat och målat och målat lite till. Undertiden har Lillkillen, som är sjuk, legat i soffan och haft film-maraton (Storebror är hos farmor).

Jag har gjort slut på tio liter vit färg. Dalle hjälpte mig med de sista fem ner han kom hem från jobbet.

En hylla, ett vitrinskåp, köksväggar och kökstak, allt är nu vitt, vitt, eller i alla fall på väg att bli vitt. Färgen täckte pissdåligt och vi är tvungna att köpa några liter till.

Imorgon ska jag parkera Lillkillen framför målarfärgen och så ska jag möblera om i vardagsrummet. När Dalle kommer hem ska vi ge oss på köket igen.

Målet är att vårt hem ska skina.

Allt avskavt, bortrivet och bortgnagt (av en viss gris) ska åtgärdas. Jacken i vardagsrumsväggen som gömmer sig bakom den fotölj, som Lillkillen brukar ligga och "dunka" i, är borta. Den trasiga tapeten finns inte längre och det som fanns bakom är överspacklat.

Man ska trivas i sitt hem. Man ska se sig omkring och känna sig nöjd, känna sig lugn och i och med detta ska vi, återigen, känna att vi, med stolthet, kan visa upp vårt hem. Det är med små medel vi gör denna förändring/förbättring. Enbart några liter vit färg.

Och det är kul!!! Jag har plötsligt en energi som, senast igår förmiddag, var bortblåst. Mycket tack vare underbara Grannfrun som... som finns till. Men också tack vare att jag och svärmor var och köpte en ny säng till storebror.

Hela eftermiddagen igår möblerade jag om hans rum. Från ett rum för liten till ett rum för en större, tuffare kille. Och detta, det fysiska arbetet, kreativiteten, utmaningen och känslan av bekräftelse och tillfredsställelse gav mig blodad tand. Nu jävla ska här grejas.

J A G  ska greja!! Dalle ska få komma hem från jobbet och enbart ta del av förändringarna.

J A G  kan själv!!! Och jag tror att det blir för jävla bra när det är klart.