måndag 20 februari 2012

MEN HUR???

Har jag kunnat missa att Big Brother har börjat???

Vi har varit så insnöade på Lost de senaste veckorna
att vi inte har tittat på "vanlig" tv mer än på lördagens Melodifestival.

Men det här är ju skamligt!

Man missar inte Big Brother.

Viktiga datum, som gårdagens borde ha skrivits upp i almanackan.

Så där har vi ett plus med att lillkillen sover i sin egen säng i natt.

Detta betyder att vi, jag och Dalle, kan se på Big Brother i sovrummet.

Och jag kan somna på Dalles axel och få hans brösthår i näsan och i munnen.

WIIIHAAA!!

VI GÖR ETT FÖRSÖK

Det är förmodligen inte så smart alls, men nu gör vi så här i alla fall.

Lillpojken ska få sova i sin säng i natt, i sitt rum!

På prov.

Det är efter att jag har kört ett google-race här på eftermiddagen som jag läser att barn som håller på med Head Banging och Baby rocking (Rhythmic movement disorders) ska få vara ifred. De ska få dunka/gunga bäst de vill, så länge de inte skadar sig själva eller någon annan. Om man försöker avbryta så läggs fokus på deras beteende. En uppmärksamhet som de helst inte ska få.

"Simply keep in mind that head banging and body rocking are normal activities that some children engage in to fall asleep. There is not much you need to do and most children will grow out of this behavior by school age. There is no real need to put extra pillows or bumpers in the crib -- they usually don’t work. Also, don’t forget that by visiting your child while they are doing these activities, you may be reinforcing what may be an attention seeking behavior. So, make sure you are giving your child plenty of attention during the day, and ignore this behavior at night." (Källa)

Självklart känns det lite nervöst.

Dels för att vi inte har pratat igenom det här beslutet med BUP innan. De har ju trots allt förklarat för oss att vi måste räkna med att det tar riktigt långt tid innan vanan kan brytas. Och dels för att vi inte vet hur natten kommer att bli. Kommer han dunka sitt huvud gult och blått? Kommer han att flytta sängen tvärs igenom rummet? Kommer hans storebror att vakna av dunkandet? Kommer han dunka så mycket att han lyckas ramla ur sängen trots sängens vadderade sidoskydd? Kommer han vara ÄNNU tröttare imorgon?

Det är många frågor så här på kvällskvisten, så det blir nog en orolig sömn för min egen del.

En tanke bakom det hela, lite av målet med försöket, som gör det värt att testa, är att se om det kanske leder till att han vill dunka/gunga mindre dagtid.

För kanske?! Kanske sover han mer ostört om han slipper bli avbruten, av oss, under natten, trots sitt eget gungande och kanske blir han då piggare på dagen?

Och piggare lillkille på dagen kan kanske innebära mindre gåundanochläggasigisoffanochgungaloss?!

OCH skulle det inte fungera så är det ju bara att ta ner täcket och kudden till vår säng igen och fortsätta som om ingenting hade hänt.

Men vi gör ett försök.

TA CHANSEN

Nu när vardagarna är ganska samma samma så finns det inte så mycket intressant att skriva om.

Så har ni något ni undrar över, något ni vill fråga eller som ni bara vill att jag ska skriva om så skriv i kommentarsfältet. Det är valfritt om ni vill vara anonyma eller inte.

Och om ni inte vill ställa någon fråga eller om ni inte har någon speciell önskan så tolkar jag det som att ni är nöjda som det är.

/Fru Märkvärdig, rödhårig i hårbotten.

ETT VÄRMANDE BAD

Vem kunde tro att jag skulle sitta här hemma en vanlig grå måndags eftermiddag och längta efter att få åka och simma i badhuset??

Inte jag i alla fall!! Inte för två veckor sedan.

Men nu. Åh det skulle vara ljuvligt.

Varmt vatten!! Vaaarmt å gött!

Men det blir inget badhus idag.

Det blir mensvärk och grus i ögonen istället.

Det blir pommes och grillkorv, som förövrigt är köpt för 39:- (så jävla dyr grillkorv att jag tror jag vill smälla av litegranna).

För idag är inte badhuset öppet för sim förrän klockan 17.00 och då mina vänner orkar inte den här märkvärdiga rumpan ta sig ur soffan.