torsdag 10 maj 2012

JO JAG SKA...

Läsa Hungerspelen.

Så lättläst och så bra!

Jag fick ett ryck under min semester och tyckte att jag behövde en bra bok. Alla talar om Hungerspelen, så jag tänkte why not! Och när jag upptäckte att det är en serie på tre böcker så tänkte jag ja men why not köpa den bok som innehåller alla tre inom samma pärmar (den kostade ju trots allt bara hundra någonting kronor). Och det här har jag inte ångrat en enda gång.

Jag läser dag som natt och är nu inne på sista boken.

Och jag VILL så gärna se filmen.

Ja, jag vet! Det är jag och alla trettonåringar som gillar dessa böcker...

JORÅ!

Cola och choklad, med (eller av) kärlek.

Dalle vet när han ska fjäska, och hur (eftersom jag talade om för honom, klart och tydligt, att cola och choklad vill jag ha).

Nu lägger han båda barnen och jag ska bara luta mig tillbaka i soffan, pilla mig lite i naveln, sippa lite cola och proppa munnen full av Marabou.

Och till detta ska jag....

Fortsättning följer...

DESSA ALLERGIER

Jag och Lillkillen har varit hos Allergiläkaren idag.

Dalle skulle varit med, men han valde att dissa oss och inte dyka upp som utlovat (I'll bajs on you for that).

Dalle är INTE min bästis idag om man säger så.

Men i alla fall! Allergiläkaren...

Ingen mer introduktion av havre för Lillkillens del. Eksem och dåligt humör var anledning nog att hålla sig borta från alla de sorters sädesslag under ett helt år framöver.

Nu står fisk på agendan.

Vitt fiskkött.


Någon gång under semestern.

"För jag vill att ni ska orka hålla ihop" sa underbara doktorn Ulrika och syftade på att vi absolut inte ska stressa med allt introducerande.

"Sömnen först och sen fisk" fortsatte hon och avslöjade att ett läkarintyg, på alla födoämnesallergierna, inför skolstarten kostar omkring 400 kronor.

VA!!!? Ska jag betala fyrahundra riksdaler för ett piece of paper???

Kul!

Bara för att ett "gammalt" intyg helt enkelt inte räcker till och att ett muntligt intyg är lika med inget intyg.

Tur att han bara är tre och ett halvt år.

Jaja! Fisk var det ja...

HEJ PÅ ER!!

Nu är hon här igen, damen som tror sig vara bättre än alla andra, som är lite mer märkvärdig...

Äh vem försöker jag lura. Jag är tillbaka rätt och slätt. Med slitet hår, pattar som hänger halvt ner till knäna, en mage som fladdrar vid minsta rörelse och med påsar under ögonen så djupa att ett par glasögon är ett måste eftersom hålorna snabbt skulle fyllas igen med vatten vid eventuellt regn.

Fräsch morsa my ass!

Så varför har hon varit borta så länge undrar ni?

Ja varför och varför. Det var liksom välbehövligt. Inte ett ord hade jag att skriva till er. Vad är meningen då kan tyckas.

Ja men vad har hon gjort hela tiden undrar ni då?

Ja jag har mest tittat på Game of Thrones och som sagt ätit en massa bacon och brieost eftersom jag börjat med LCHF, igen. Här ska kommas i form minsann. Inte till sommaren, inte till hösten, men kanske någon gång innan nyår om jag har tur och ork.

För det är ju det här med den däringa orken alltså.

It´s so gone!

Vissa dagar smyger den sig tillbaka och jag tvättar en hel tvättkorg med tvätt (helt i onödan eftersom korgen är överfull med nerkissade kalsonger lagom till kvällen igen) och andra dagar har den lämnat mig helt i mitt öde.

Idag är en sådan "övergiven" dag. Och det slår mig att den som uppfann sötsaker måste varit en mycket trött människa. För när tröttheten faller över dig så inte tusan blir du sugen på fet och sliskig mat, eller mycket, mycket värre en gurkbit... Nej du vill smocka dig full med godis och choklad. Fylla munnen med en stor påse ostbågar, sjutton liter coca cola... Känner ni igen er?

Inte??!! Vad är ni förenna hälsofreaks?!

Jaså, jaha!! DU känner igen DIG. Ja men det var ju skönt att veta att man (läs jag.) inte är ensam med att ha dagar då suget blir så stort att man måste ge vika.

Det är ungefär som att få ett återfall som rökare. Du vet att den där cigaretten inte är bra för dig (eller kanske det där cigarettpaketet om du är sugen) men du orkar liksom inte bry dig just idag.

Men imorgon är du back on track igen och då återgår du till dina hälsosammare vanor, såvida du inte fallit allt för långt. Men jag tänker ta mig tusan inte falla så långt igen. Jag SKA hålla mig till LCHF ända fram till nyår (och kanske längre om jag blir fit av det) (Hör du det Grannfrun, jag SKA! Inte jag ska försöka, utan jag SKA).

Så nu har jag tvingat Dalle att köpa med sig en chokladkaka och en burk cola hem till mig, för det är jag värd och det behöver jag just idag (MEN jag valde inte en STOR påse godis och en STOR colaflaska som jag egentligen ville ha, för lite karaktär har jag faktiskt).