fredag 6 augusti 2010

Detta inlägg är till mamma

Det känns tryggt att veta att trots att ens mamma åker på solsemester i Bulgarien så hindrar inte det henne från att besöka sin dotters blogg. Detta trots att hon vet att den uppdateras mer och mer sällan, med totalt meningslösa och ointressanta inlägg...

Ja i alla fall för en kvinna som har vuxna barn och inte alls bryr sig om hur man ska förhindra vredesutbrott hos småbarn.

Hörrni

Ni mutar väl era barn?

I vredesutbrottboken står det att man ska muta sina barn. Hur grymt det än må verka så är det enkelt och smidigt. "Om du inte ber om grejer i affären och inte håller på och gnäller så går vi och käkar en glass sen..." (Och uppför de sig inte får de absolut inte någon glass, kom ihåg det).

Ja just det! Jag testade det här med utomhus- och inomhusrösten på treåringen. Han gav mig stora ögon och nickade tankfullt. Precis som han smälte den nya informationen, tog den till sig och verkligen insåg att det här var riktigt förståndigt. Ja detta var tills jag en stund senare fick påminna honom om att använda inomhusrösten inne, var på han tittar på mig och utbrister "Vad då?"

Men skam den arma mamma som ger sig.


Jag ska också testa det här med Den avledande taktiken!

Ni ser hur ert barn håller på att pilla på något, någonting som kommer att gå sönder, som inte ens är ert (eftersom ni är hemma hos goda vänner). Säg till ert barn: "Kom hit fort, jag behöver dig!" Och när han/hon strax kommer springande så kramar och pussar du honom/henne och säger: "Tack! Det var precis vad jag behövde." Och sedan visar man sitt barn något annat som han/hon kan sysselsätta sig med. - Så förbaskat smart! Min treåring är så nyfiken på hur saker och ting fungerar att han titt som tätt förstör någonting bara av den enkla anledningen att han ville se hur det såg ut inuti, var motorn satt, var den kom ifrån, eller den...


Nu ett sista tips från boken:

Att erbjuda två ja:n.

När du säger åt ditt barn att sluta upp med något så ger du honom/henne samtidigt alternativ på saker som är tillåtet. Till exempel: "Ingen juice i vardagsrummet. Du kan dricka upp din juice i köket eller ta med ett glas vatten som du får dricka i vardagsrummet." - Och vips! Så är du inte alls den hemska mamman som bara förbjuder.

Fasen

Plankan var det ju.

Ska jag orka, nu?

Ett glas vin...

En skål med godis...

Plankan...

Undra om min axel håller för...plankan?

Äh! Fan också, jag gör den då...