onsdag 2 december 2009

Dags för en ny läkare kanske??

"Bara så att ni vet, så stänger vi egentligen provtagningen klockan 13" viskar sköterskan till Dalle, när hon visar honom vägen till micron, så att han kan värma välling till lille Doden.
"Jaså!" säger Dalle förvirrat. "Det var vår läkare som sa att den bästa tiden att komma hit var just mellan ett och två."
"Ja men det var ju konstigt!"
Minsann!
Det är tydligen något som inte stämmer med den här läkaren.
Det blir ju fel varenda gång vi träffar honom.

Det är trots allt samma läkare som sagt till oss att alla läkare på Öron-näsa-hals, säger till småbarnsföräldrar att deras barn har öroninflammation, så fort barnen gnäller lite (han menar alltså att Dodens hysteriska gråt i två nätter och rinnande öron INTE berodde på öroninflammation?).
Samma läkare ordinerade oss kortisonsalva under de första sex månaderna i Dodens liv, för att smörja in naveln, som aldrig, aldrig ville läka (och så råkar vi träffa hans vikarie under sommaren och hon ser direkt att det är svamp som ger Dodens navel bekymmer. Hon ordinerar en ny salva och redan dagen efter är den frisk).
Samma läkare sa åt oss att det inte var några som helst problem att ge Doden ost, detta trots att vi satt och diskuterade hans mjölkfria kost (Allvarligt! Är inte ost gjort på enbart mjölk??).
Och så nu detta med tiderna då!
När sköterskan idag säger att hon måste ringa "vår" läkare först och fråga om hon kan skicka iväg ett rör med blod, för att testa det på laktosintolerans, så blir jag rent av förbannad. I helvete heller att jag vill att den där läkaren ska ansvara för vår lille Dodes magbekymmer. Det är väl VI mycket mer lämpliga till.
Kanske borde vi be om att få en ny läkare?

Ibland förvånas man...

Som en gris skrek han, lille Doden.
Så fort han såg sköterskan, som skulle sticka honom i armen, så brast han ut i hysteriskt gråt.
Men still satt han.
Blick stilla!
Ibland förvånas man...