måndag 30 juli 2012

TACK OCH SOV GOTT

ANONYM SKRIVER: "Brukar kika in här när jag inte kan sova. vilket är rätt ofta. Du har ett så avslappnat och skönt sätt att skriva på. Gillar denna blogg skarpt."

SVAR: För det första, tack så hemskt mycket. Vad roligt att du trivs här hos mig. För det andra, men snälla rara du varför kan du inte sova på nätterna? Du vet väl hur viktig sömnen är? Är inte jag levande bevis nog på att man faktiskt blir sjuk i huvudet om man inte får sova tillräckligt. Nu ska jag rada upp fyra gyllene tips för dig som ska få dig att slappna av och sova sött.

1. Trötta ut dig under dagen, fysiskt eller psykiskt. Men kom ihåg att ha tillräckligt många timmar på dig att låta hjärnan och kroppen varva ner innan du ska sova.

2. Ät inte en brakmiddag precis innan du ska sova. Du kommer sova apdåligt. I know!! En pizza innan läggdags sker bara vid undantag.

3. Bestäm dig för att klockan 21.30 ska jag ligga i sängen. Då ska jag läsa lite i min bok, eller slötitta på Nat Geo Wild. Jag ska andas djupa andetag och slappna av. Och inte tänka det minsta på morgondagen. Eller ännu bättre!! Ha sex för tusan! Efter sex är du avslappnad och somnar gott. Är du singel?! Ja men sen när har det hindrat en sömnlös människa? På´t bara! Ta kommando!! "Nu ska det vankas sex för jag ska sova."

4. Sök hjälp! Ät så mycket piller som krävs för att du ska få sova dina timmar på natten. Jag äter inga sömntabletter, men tabletter som ger mig ro i skallen (tar dem även på dan). Inget bekymmer är stort nog för att jag ska orka bry mig om det. Det ordnar sig och jag tar det sedan.

Skulle inget utav dessa tips hjälpa dig så gör du inte mer än rätt i att komma till mig. Jag blir då glad av det i alla fall.

Kram på dig!

TILLBAKS TILL RUTINERNA

Nu vart sommaren över, igen. Eller över är den väl kanske inte riktigt då. Men sommarlovet är över. Eller ja en del, ja de flesta har väl kanske fortfarande sommarlov och semester. Men inte vi.

Vårt sommarlov var kort och nu är det över.

Idag var dagen D med fritids- och dagisstart för barnen och jobbstart för oss.

Gårdagen präglades av söndagsångest la grande för min del. För Dalles del var det coollungt.

"Det ska bli gött att få komma tillbaka till jobbet" sa han och låg avslappnat och tillbakalutat i soffan.

"Res på dig din nedrans slöfock! Nu går vi ut i skogen och plockar svamp" messade jag i ren stressanda.

Och så kom idag och allt har flutit på alldeles finemang.

Och solen den sken ute och regnet det föll. Precis så som denna sommaren har varit. Opålitlig.

Om jag har någon solbränna?

Jovars! Några bikiniränder har jag allt lyckats få ihop. Men de är nog snarare kvar sedan sjukskrivningstiden. Då solen stekte på vår torra altan.

Nu är den inte så torr längre. Allt regn har gjort så att vi har sluppit olja in den.

Ja det är ju positivt.

Nu är det tidiga kvällar som gäller igen och tidiga mornar.

Rutin stavas det.

Och det är något som jag älskar.