lördag 19 maj 2012

JA MEN JUST DET!!

Har ni sett vilken fin orkidé!

Jag köpte två stycken idag, som får husera i köket.

Ni kanske minns att jag är totalt omöjlig att hålla orkidéer vid liv.

Men var lugna!

Dessa två är av tyg!!

Äkta fake! Total lycka!!!

VAD MAN GÖR NÄR MAN ÄR BARNLEDIG:

- Man åker och storhandlar mat. Man ser grej, efter grej, efter grej som man tänker att "En sån här skulle barnen gilla." Och så köper man den, eftersom man längtar lite efter dem.

- Man städar! Högt och lågt. Bara för att passa på när ingen drar en i byxbenen och vill att man ska komma och bara titta på den här grejen också.

- Man sitter mitt emot varandra vid köksbordet och äter mat. Och tittar ut genom fönstret medan man tänker på... Just ingenting! Eller i alla fall inga roliga saker. Man lägger istället upp en praktisk plan för hur vardagen skall fungera nästa vecka. Så plötsligt möts blickarna över den lite finare middagen, som man har passat på att laga, och man ler lite gulligt så där för att sedan vända bort blicken ut genom fönstret igen. Tyst romantik kallas kanske det?!

- Man passar på att skrubba toaletten ren.

- Man passar på att vika lite tvätt och tänker på att "Guuu va gött!! En heldag med bara film, i soffan."

- Man laddar en film i datorn.

- Man sitter och väntar och väntar och väntar på sin man som fick åka iväg och lämna blöjor och inser att "Oj då!! Klockan är redan halv sex... Har vi tur kanske vi hinner med EN film ikväll?" Så mycket för den heldagen i soffan.

- Man tänker att "Jaja! Men vi hinner ju se några filmer imorgon, innan barnen kommer hem."

- Och så går man och lägger sig klockan elva, som vanligt. Var och en på sin sida av sängen. Man sparkar lite på sin make som snarkar värre än en traktor och tänker att "Åh vilket tråkpar vi är."

- Och så vaknar man dagen efter, kanske lite senare än vanlig (om man har tur) och går upp och äter frukost. Båda med blickarna ut genom fönstret. Efter en halvtimme knackar det på dörren och barnen kommer instormande. "Nähe! Vi hann inte se mer än en film."


Fast nej! Så kommer det inte alls att bli. För vi ska se film, efter film... Och vi ska somna tätt omslingrande i sängen och Dalle ska absolut inte snarka, eller tycka att det blir för varmt med mig intill. Och så kommer vi att vakna tidigast vid elva och hinner se minst tre filmer OCH äta middag innan barnen kommer hem.


Kanske då!

GUUUUU SÅ GÖTT

Sssschyyyyyyyyy!!

Var lite tysta är ni snälla. Jag njuter av lugnet här.

Jag och Dalle är barnfria.

Jag och han helt ensamma!

Är det inte lyxigt så säg.

Det är så tyst och så lugnt och så harmoniskt och nu ska vi snart se på film, efter film, efter film, efter film. Ja vi ska ligga bänkade i soffan tills ögonen grusar igen.

"JÄVLAR DALLE!!! Vi glömde skicka med blöjorna..."

"Helvete då!! Ja jag får väl åka iväg och lämna dem då."

Typiskt!

Ja när Dalle kommer tillbaka då ska vi se på film, efter film, efter film, efter film tills ögonen grusar igen.

Hmm! Undrar om jag skulle passa på att elda i kaminen nu när Dalle ändå åker iväg en sväng?