lördag 13 augusti 2011

OM GOS!

Dita undrar vad GOS är för något?

Så därför ska jag nu förklara!

GOS är ett klädmärke, en hemsida och webshop, uppstartad av min man, Dalle.

Det är bekväma och snygga kläder med ett namn som är ögonbrynshöjande.

Och namnet på klädmärket har valts av just den anledningen. Att få människor att haja till. Det har egentligen ingen som helst anknytning till det sexuella (bortsett från de sexiga modellerna), utan smaka på ordet och upptäck hur rätt det ligger i munnen...

Ungefär som...

Bubbelgum!

BubbelGum, BubbelGumBubbelGumBubbelGum.

Det är gött att säga liksom.

Besök sidan HÄR! och klicka er vidare till webshopen.

Hoppas att ni kan hitta något som faller er i smaken!

/Herr och Fru Märkvärdig!

EN SÖMNGÅNGARE I HUSET.

Jösses!!!

Äldsta sonen går i sömnen.

Jag hörde att han gått upp ur sängen, så jag smög upp.

Då står han framför balkongdörren, likt en full zombie och trampar.

Jag ledde honom försiktigt tillbaka till sängen och han sov lugnt vidare.

Skärrade gick jag ner till Dalle och berättade vad som just hänt.

Han skrattade och sa:

"Alla barn går ju i sömnen någon gång."

"VA!? Gör de??"

Detta har jag aldrig hört förut?

Visst att en del gör det, men att alla barn...

Nä det kan inte stämma.

Måste googla.

"Sömngång är vanligast i åldrarna 4 till 12 år och omkring 15 procent (jaha, jaha. Alltså inte alla, Dalle!!) av alla barn går i sömnen någon gång. Sömngångare är ofta svåra att få kontakt med. Ögonen är öppna och ser, trots att barnet sover. Förr avråddes man från att väcka sömngångare eftersom man trodde att det kunde vara farligt. I dag vet man att det inte stämmer. Däremot kan det vara mycket svårt att väcka. Det enklaste är att leda barnet tillbaka till sängen och låta det sova vidare.

– Sömngång är i sig inget farligt. Däremot finns det en risk att barnet skadar sig om det slår sig på något eller råkar trilla ner för en trappa. Det är viktigt att vara noga med att låsa ytterdörrar om man har en sömngångare i huset. Går barnet i sömnen ofta, kanske en gång i veckan, tycker jag att man bör vända sig till sjukvården för att utreda vad det beror på. Det samma gäller förvirringstillstånd och nattskräck, säger Berndt Eckerberg." (viforaldrar.se)

Googlar vidare:

"Experterna vet inte vad som orsakar sömngång, men det verkar gå i vissa släkter (men seriöst! Vad då bad genes Dalle!!!). Vanligtvis sker det under sömnens första två timmar, då ditt barn sover som djupast.

Barnet kan t ex irra runt i huset eller förväxla ett skåp eller en garderob med toaletten!

Ditt barn kommer inte att komma ihåg något morgonen därpå, så säg inget. Ditt barn kan bli så oroat av det att det blir otäckt att gå och lägga sig. När du stoppar om ditt barn för natten kan du passa på att plocka upp sådant han eller hon kan snubbla eller halka på och se till att eventuella trappor skyddas med trappgrind. De flesta skador som drabbar barn som går i sömnen sker då de ramlar ut ur fönster eller lyckas ta sig ut ur huset, så se till att dörrar och fönster är låsta." (babycenter.com)

Jaha!! Vi får helt enkelt sätta upp trappgrinden på övervåningen igen...

Åh jösses!!!

IDAG:

Har vi åkt båt!

Dalle vid ratten, äldsta sonen i mitten och jag och Rodi i fören.

"Du måste hålla båda händerna på ratten pappa." Beordrar äldsta sonen. "Och kör inte så fort." "MEN NEEEJÄ KÖÖÖR INTE SÅ FOOORT."

Samtidigt sitter Rodi i mitt knä och gastar:

"KÖR FORTARE PAPPA! FOOORTAAAREEE."

Sedan åkte vi hem till farmor och åt kräftor. Varpå äldsta sonen blev livrädd för de kokta (och därmed stendöda) kräftorna vi smockade i oss.

Det är ruter i den gossen minsann.