tisdag 23 november 2010

Svar angående den permanenta röda färgen

Anonym: "Oj oj vad du blev arg över mitt inlägg... Mitt barn vill gärna äta godis till frukost! Men frågan är väll om jag tillåter det!? Du skrev ju själv att din man utryckligen sagt "Det är väll okay om dom målar på bordet", Därav min tolkning - (Han) tycker det är okay. Om man borde sätta lås på allt?, Vet jag inte hur du fick till den vinklingen... har det med saken att göra alls?? Hoppas nu barnen förstår skillnaden att måla på ett bord är okay, att måla på ett annat är inte okay."

Svar: Dalles åsikt i de flesta frågor är ointressanta. Men NEJ! Han sa INTE att det var Okej. Han gjorde en lång suck och undrade om det egentligen gjorde något på just DET bordet? Vad han menade var att bordet redan var så förstört (av barnen) att deras "konst" gjorde varken till eller från.

Kanske ska jag tolka hans kommentar som så att han kom på sin dumhet? Atthanlåtitbarnensittaiköketochmålamedenpermanentpennapåettritpapperförattsedanåkatilljobbet ochlämnabarnentillsammansmedfarmorsomsedanlåtitbarnenlämnaköketochtamedsigpennantillvardagsrummetoch bordetdärinne.

Jo jag fann sedan bevis på att Dalle gett barnen pennan. För äldsta sonen hade använt pennan till att kryssa på almanackan (nedräkning inför hans födelsedag). Dalle var alltså skyldig och hans mamma medbrottsling.

Och vad det gäller lås på allt. Med barn som målar på ett vardagsrumsbord så behöver man lås på allt. Det förstår väl varenda människa. Inte kan man låta dem få tillgång till allt.

Ännu mera mens

Självklart delar jag med mig.

Menskoppen.se - Webshop - För tjejer med rött blod.

Hahaha!! En webshop för tjejer med rött blod. Alla ni tjejer med grönt/brun/gredelint blod får vända er till en annan webshop.


Men nu ska jag ta med er ytterligare ett steg i utvecklingen.

HÄR har ni tampongen som kan användas vid samlag, under mens.


Hur i hela friden???

Ett långt blodigt mensinlägg

Ja ha! Där ser man...

Jag är ju google-knäpp och var ju naturligtvis tvungen att googla varför man kan må illa på kvällen? Fick bläddra några sidor, eftersom man tydligen bara kan må illa när man är gravid...

MEN faktiskt! Så kan man må illa och kräkas när man har mens.

"
De flesta känner någon form av mensvärk, tryck eller mild smärta vid mens. Det känns mest i nedre delen av magen men kan även stråla ut i ljumskarna och korsryggen. De flesta klarar av att hantera värken och leva normalt. En del kvinnor kan få kraftig smärta, huvudvärk, må illa, ha diarré eller kräkas vid mens." (vardguiden.se).

Det har jag aldrig tänkt på tidigare, har ni? Eller detta kanske är ytterligare en sån grej som kommer efter att man har fött barn (allt blir fan värre efter att man fött barn och sedan värre och värre för varje man får).

Och när jag ändå är inne och snurrar på en sida om menstruation så kommer jag ihåg den här kommentaren:

"Dax att införskaffa en menskopp kanske?! Då slipper du "pinsamma" ob-situationer. Fast han verkar ju kreativ den gossen så han får det säkert lika kul med menskoppen."

Ja! Jag kanske borde skaffa mig en menskopp. Det lät då fan så mycket smidigare och som det står: "miljövänligare".

"Menskoppen ser ut som en liten skål och är oftast gjord av silikon. För att sätta in den viker man ihop den och för in den i slidan. Den ska inte sitta lika högt som en tampong utan närmare slidmynningen, där vecklar den ut sig och samlar upp menstruationsblodet. Längst ned finns ett skaft för att den ska gå lätt att ta ut.

En menskopp rymmer mer blod än en tampong eller binda och bör tömmas var 4- 8 timma. Den går att använda när man sover. Du kan tvätta den med tvål och vatten när du tömmer den. Mellan mensperioderna kan du koka den för att motverka bakterier. Menskoppen kan sitta i när du badar och behöver inte tas ut vid toalettbesök. Menskoppen anses vara ett miljövänligt och billigt alternativ eftersom den kan användas i flera år" (vardguiden.se).

Nu måste jag googla var man kan köpa en sådan.

Illa jag mår illa

Ni vet morning sickness, som gravida har.

Det har jag med, fast kvälls sickness...

Evening sickness.

Och jag är inte gravid...

Nej!

Men nej säger jag.

I alla fall så är det förbaskat irriterande, eller ja, jobbigt.

Kan man ha kvällsmagsjuka?