fredag 20 juli 2012

LONDON BABY

England från ovan. Med en flygresa på knappa två timmar så hinner man knappt bli nervös.

Utsikt från hotellrummet. Ja vi såg ju himmelen i alla fall.

Rummet, i sin helhet (bortsett från toaletten som är närmast till vänster i bild. "Man slår huvudet i handfatet när man sitter ner på toaletten" var lillasyster Sannas kommentar.)

En av alla tusentals röda telefonautomater.

Phantom of the Opera på Her Majesty's Theatre med Peter Jöback i huvudrollen. OMFG vad bra den var. Stående ovationer när Peter Jöback tackade publiken efter föreställningens slut.

"I London bor det fler människor än vad det gör i hela Sverige" sa mamma gång på gång. Och JA!! Jag tvivlar inte en sekund på att hon har i alla fall lite rätt.

Den röda dubbeldäckaren. Gissar på att det finns lika många dubbeldäckare och taxibilar i London som det finns människor. Kör som galningar gör de också OCH på fel sida. Kommer det någon bil?? Kolla, kolla! Nej det kommer ingen bil ja men då går vi över gatan... TUUUUUUUTT!!!!!! FAN HJÄLP!! Det kom visst en bil, fast från andra hållet.

Fullsmockad tunnelbana. London ÄR lika med tunnelbana. Klarar du inte av att trängas, att svettas, att stressa, att springa i trappor och åka rulltrappor så ska du inte åka till London. Men det är riktigt kul när man har blivit haj på det.

"Stand on the right" i rulltrappan för annars blir du nersprungen av en överstressad eller överhurtig londonbo. Det finns många och låånga rulltrappor underground.

Vem hade kunnat tro att en posh old lady från England skulle använda foppa-tofflor.




Fast foppa-tofflor hade nog varit skönt för fötterna, så som vi sprang gata upp och ner. När vi väl kom hem till Sverige igen var mina fötter höggravidssvullna och har inte återhämtat sig riktigt ännu.

En butik som vi besökte var Hamelys. Varje barns dröm!! Och så varje förälders för huj vad billiga leksakerna var. Minst halva priset jämfört med här hemma i ibland till och med en tredjedel av priset. Julshopping i London jo jag tackar!!!

Avslutar med en bild på Lillasyster Ida och mamma vid Piccadilly Circus.

Om jag ska åka till London igen?!

Ooh ja!! Utan tvekan. Och gärna så snart som möjligt.