söndag 17 juni 2012

WILD CHIPS

Idag, när hungern smög sig på och jag och Dalle stod på närmsta köpcenter och pustade så bestämde vi oss för att gå in på Ica Maxi i jakt på något lchf-vänligt mellanmål.

Där hittade vi Wild Chips!



Har ni smakat detta?

Det är alltså snacks rätt ifrån 1800-talet. Innan kylskåp och E-nummer.

Lättrökt, torkat och flingat kött från älg, hjort och ren. Så salt att tungan vill krulla ihop sig.

På baksidan av påsen står det att Wild Chips är "en genuin produkt som är naturligare än det mesta annat som finns att köpa. Helt naturligt utan några artificiella tillsatser. Precis som det varit i tusentals år. Torkning som beredningsmetod är genialt enkel och naturlig. Vätskan reduceras, därigenom förhöjs smaken, näringsämnena koncentreras och hållbarheten förlängs."

Under tiden som jag sitter och gnager på en bit torkat kött så kommer jag att tänka på att människorna dog mycket unga för 200 år sedan. En av anledningarna till det här var ju just att de fick i sig sådana enorma mängder salt på grund av all saltad mat som de åt. Är det det som kommer att drabba oss i nutiden om vi ska gå tillbaka till det "naturliga"?

På Wild Chips hemsida kan man läsa att de passar "mycket väl in" om man följer lchf-dieten. Eftersom det inte finns något socker eller andra kolhydrater i flingköttet.

Fast där drar de faktiskt en liten lögn. På baksidan av påsen står det faktiskt att den innehåller mindre än 1% kolhydrater. Okej inte mycket att bråka om här kanske. Men inga kolhydrater är väl lika med 0% eller?

Så vad smakar de då?

Jo de smakar torrt kött. Torrt och väldigt salt kött med en eftersmak av fisk. Inte direkt någon vild smak. Men jag antar att de vill hänvisa till att det är kött från vilda djur.

Det är okej! Inte jätte gott, inte jätte äckligt. Ett helt okej snacks som man inte vill äta för mycket av (man trycker alltså inte i sig hela påsen i ett svep).