måndag 28 september 2009

Hoppbröst

Frukost time i köket och snart treåringen är med och donar.

Det vankas rostat bröd.

"Hoppbröst!"

"Va??"

"Hoppbröst!"

"Brödrost?"

"Aa-a!"

"Ja men precis! Brödrost!"

En vanlig kaosdag hemma hos Fru Märkvärdig

03.30 Jag smyger mig ner till sovrummet för att lägga mig tillrätta och amma bebisKonrad tills hans storebror vaknar.



05.30 Dalle åker till jobbet!



06.30 Snart treåringen vaknar och vill se på Playhouse Disney. Det är bara för mig att gå upp och ta bebisKonrad med mig.



07.30 Vi äter frukost! Snart treåringen vill ha smörgås med nallekorv och äpplejuice till det. Jag försöker lura i bebisKonrad något ätbart. Det kan vara smörgås, välling, gröt eller bara ett smörgåsrån. Oftast hamnar allt på golvet, så valet blir efter hur mycket jag känner för att städa efter frukosten.



07.45 Försöker trixa med snart treåringen. Det är påklädning och tandborstning som gäller, oftast sker detta under stora protester. Även jag och bebisKonrad ska ha kläder och rena tänder.



08.00 Dagis börjar! Fast vi kommer oftast för sent och är ibland inte där förrän kvart över. Väl hemma igen, efter lämning, sätter jag mig för att amma. Undertiden ser vi på VAKNA! Med the Voice på tv:n.



09.00 Är VAKNA! Slut och jag tar på bebisKonrad ytterkläderna igen. Dax för morgonpromenaden och för att få minsta pojken att somna.



10.00 Försöker passa på!



12.00 Leker med bebisKonrad och ammar någon gång ibland.



13.00 Är det dax för dagishämtning. Försöker vara där i god tid, tillsammans med bebisKonrad som återigen fått på sig ytterkläderna. Snart treåringen vill absolut INTE åka med hem. Även om jag är där först av alla föräldrar, så är jag alltid sist därifrån eftersom jag får tjata och tjata och tillslut släpa ett hysteriskt barn därifrån. Fröknarnas ögon bränner i ryggen på mig. Väl hemma bänkar sig snart treåringen framför tv:n igen och sitter och tar igen sig en timme eller två.



13.30 Jag brukar börja med maten. Lika bra att passa på när snart treåringen är lugn.



14.3o Dalle kommer hem från jobbet och vi äter middag tillsammans alla fyra. BebisKonrad kastar sin mat på golvet.



15.00 Ammar bebisKonrad och förbereder honom för en sovstund ute i vagnen.



15.30 Dalle går ut och går med bebisKonrad, för att få honom att somna in. Snart treåringen vill ibland följa med ut och leka. Ibland väljer han att stanna inne. Jag passar återigen på!



16.30 Ammar bebisKonrad!



17.30 Dax för kvällsmat! BebisKonrad kastar än en gång sin mat på golvet. Ingenting hamnar i den lilla magen.



18.00 Bolibompa börjar som en räddande ängel. Nu har två små gossar trötta föräldrar. En utav oss kryper omkring på köksgolvet och torkar upp matrester, den andra tar hand om barnen framför tv:n



18.30 Tandborstning och blöjbyte framför Bolibompa. Sker under stora protester. BebisKonrad ammas.



19.00 Läggdax för snart treåringen. Sagoläsning och mys!



20.00 Stora pojken sover och Dalle passar på. BebisKonrad härjar omkring och leker medans jag sitter, trött framför tv:n.



20.30 Börjar amma bebisKonrad för att få honom att somna.



21.00 Lägger bebisKonrad i sin spjälsäng. Dax för liite egentid!



22.00 BebisKonrad vaknar och vill tutta igen.



22.15 Lägger ner bebisKonrad i sin spjälsäng igen och svär tyst över Dalle som inte har tagit undan täcket. Egentid!



22.45 BebisKonrad vaknar igen och vill amma.



23.00 Dalle går och lägger sig, beredd för att ta emot bebisKonrad.



23.15 Jag smyger mig upp för trappan, till min tillfälliga säng (en madrass på golvet i bebisKonrads framtida sovrum). Ser fram emot några timmars ostörd sömn. Lägger mig läser och hör på avstånd ljudet av bebisKonrads skrik efter mammas tutte.



23.45 Och alldeles försent lägger jag ifrån mig boken och släcker ljuset. Dax för sömn. BebisKonrad har somnat om därnere.



03.30 Klockan ringer! Dax för amning! Jag smyger mig ner till sovrummet och lägger mig tillrätta i sängen för att amma bebisKonrad tills hans storebror vaknar.



En ny dag, med vanligt vardagskaos hemma hos Fru Märkvärdig, gryr.