måndag 15 oktober 2012

BORDE JAG SÄGA UPP MIG

"Guuuu jag orkar inte att det är måndag imorgon" stönar jag och slänger mig på sängen bredvid Dalle och självdör lite smått.

"Ja men du slipper ju åka och jobba i alla fall" säger Dalle då.

.
.
.

"Vad då det är väl det här som är mitt jobb eller?!? Att sitta vid datorn och redigera cirka tusen bilder på cirka en veckas tid" säger jag och blir liiiite irriterad.

"Ja men du behöver ju i alla fall inte... Du kan ju sitta i soffan en hel dag om du känner för det. Du har ju ingen som säger till dig att du måste göra klart det här."

JO JAG!!!

"MEN det är väl klart att det måste göras färdigt. Det måste ju bli färdigt."

"Nej men du måååååste ju inte..."

"DU jag ska tala om för dig att det berget med disk som finns där ute i köket... Bara DET är ett heltidsarbete."

Jag förstår inte vad den där mannen begär av mig egentligen.

Att vara egenföretagare, eller att arbeta i familjeföretaget, det räknas tydligen inte som arbete. Eftersom jag:

1. Inte har en arbetsplats att åka till.
2. Inte har några arbetskamrater.
3. Inte har en chef som ställer yttre press på mig.
4. Själv måste se till att tjäna ihop min lön. Jag får den inte bara av att dyka upp varje dag i en byggnad där man tillsammans kan hjälpas åt mot gemensamt mål.

Nej för jag ska ju bara:

1. På egen hand utveckla och färdigställa en webbutik.
2. På egen hand redigera cirka tusen bilder och för den delen ta alla tusen bilderna, på egen hand, samt för den delen se till att den där fotograferingen där de tusen bilderna tas, ens äger rum.
3. På egen hand planera en utställning i Stockholm.

4. På egenhand ta hand om allt som rör hushållet och barnen.
5. På egen hand se till att det finns mat i kylskåpet.
6. På egen hand se till att toaletten och badrummet städas och att inte toalettstolen är så full i bajsrester att man måste skämmas över att bjuda hem folk.
7. På egen hand se till att samtliga familjemedlemmar har rena kläder att ta på sig varje dag samt se till att kläderna inte bara är rena, utan även torra och inhängda i respektive garderob. OCH sedan, på egen hand se till att kläderna läggs fram igen, varje dag, så att barnen slipper gå nakna till skola och dagis.
8. På egen hand packa ryggsäckar, läsa lappar, godkänna lappar, planera utvecklingssamtal, gå på utvecklingssamtal, planera allergimöten, planera läkarbesök, se till att det finns mediciner att hämta ut åt barnen samt se till att de tas, fylla i vabb-lappar, planera födelsedagskalas, inhandla födelsedagspresenter, överhuvudtaget ha koll på att den och den och den fyller år.
9. På egen hand lämna och hämta barnen på skola och dagis...

Nej jag orkar inte och hinner inte fortsätta för jag måste ta tag i första delen i punkt nio.

Men för all del! Jag jobbar inte. Och jag antar att det är för mycket begärt att be sin man vabba några timmar en eftermiddag, varannan vecka för att följa med mig till BUP.

Annars får jag väl lägga till det på min lista över saker som jag gör på egen hand.

Familjens projektledare!

Det är fan inget skämt.