onsdag 22 april 2009

Giftiga nappflaskor

Ja minsann nu har jag vart sämsta morsan igen.

Köpte ny nappflaska till Konrad igår. Tanken var att han skulle få en, med napp som var lättdrucken.

Jag köpte Bambinos nappflaska med sött Alfons Åbergtryck på. För den är lättdrucken.

Idag när jag sitter och ger Konrad vatten ur flaskan så kommer jag på att man inte ska använda sig av flaskor märkta med en sjua i botten... Jag vänder på flaskan för att titta.

SJÄLVKLART! En jävla sjua.

Jag har köpt en flaska som är giftig. En giftig jävla flaska till min bebis. F.U.C.K!

Gogglar direkt och hittar en blogg om vägen till en bättre värld: http://tredjeklotet.blogspot.com

Där läser jag följande (jävla skit): "Vad jag kan avgöra så är vanliga nappflaskor långt farligare för våra barn än de bekämpningsmedel som används i oekologisk odling. De flesta flaskorna är gjorda av plast som läcker bisphenol-a i farliga doser. Man ska undvika plast med nummer 7 i trekanten, men ofta står inte plastsorten på flaskorna - leta efter "PVC-free" eller köp glasflaskor (polyeten går också bra). Samma problem gäller pipmuggar och nappar. Det går att köpa nappar gjorda av naturgummi, t ex naturnappen. Tänk också på att välja bestick i metall istället för plast till ditt barn. På GreenBaby kan du beställa PVC-fria (polyvinylklorid) flaskor, pipmuggar och metallbestick. Att diska plasten i diskmaskin eller värma den i micron ökar risken för att det farliga ämnet bisphenol-A avges - släng repade nappflaskor!"

Trött jag blir på mig själv. Visste det här och ändå gick jag direkt till affären och köpte just fel flaska. Hur kunde jag inte kolla botten då?

Ja ja stora pojken drack också ur Bambinos flaskor och han har inte tagit någon synlig skada ännu.

Hu vad hemskt!