måndag 2 juli 2012

KÄRA MOSTER OPTIKERASSISTENT

"JOHANNA! Det är faktiskt garanti på sånt! Sadelarm heter den grejen, fabrikationsfel om den går av, går ej att laga (kanske lödas, men det blir oftast fult) dom skall byta till ny båge inom 2 år...
Moster optikerassistent."


Sadelarm säger du!! Hmm!! Undra om jag har garanti kvar på de där glasögonen? Hur länge har jag haft dem? Jag har haft de turkosa i ett år... innan dem hade jag de som nu gått sönder... Innan det hade jag de rosa som du överlämnade till mig på min bröllopsdag... Nä jag måste åka till optikern och fråga. Det bara måste jag. Tänk om jag har sådan tur...

 
Men annars, tänka sig!! Så kom jag på att jag ju faktiskt hade kvar just de rosa och att jag, när jag köpte de trasiga, fick chansen att byta glas i de gamla. Så nu sitter jag här med de rosa på näsan. De är så grymt snygga i färgen men så bedrövligt omoderna. Nu ska man ju ha STORA bågar. Dessa är ju tinytiny (precis så som de skulle vara då). Så då är alltså frågan: För hur många år sedan var det modernt med mindre bågar? Är det kanske någon i min familj som sitter på det exakta datumet för när jag köpte de mörka brillorna med röda sidor?? Det vore ju så himlans praktiskt om så var fallet.

Puss på dig moster!!! (Obs! Snart säljer GOS tränings/löpar-kläder. Jag hoppas att du blir vår vandrande reklampelare *blinkblink).

YOU BETTER SHAPE UP

Visste ni att det finns appar som hjälper dig att ha koll på vad du äter?

Det visste jag, faktiskt, men jag har inte orkat bry mig om dem. Det kräver ju en viss mått av tankeverksamhet att sitta där och räkna ut hur många kalorier har jag ätit nu, i den här måltiden.

Suck jobbigt!

Men så träffar vi M igår. Han har gått ner 20 kg med hjälp av en app som heter Shape Up.

Lånad bild från the big google (my friend in need).

Och M ger oss en lektion i hur den här appen fungerar. Dalle nappar direkt och tycker att DET HÄR är vägen han ska gå. Själv känner jag att jag trivs allt bra med lchf och så tänker jag på den andra vännen vi har som har gått ner bortåt 30 kg med lchf och alla andra som gjort likadant...

Men jag testar och ser hur mycket jag ska äta och hur dagens resultat ser ut efter att ha ätit (vad jag tror är) strikt lchf.

Resultatet: Massor av fett, pyttepytte lite kolhydrater. Men ändå!!! för mycket kolhydrater (man ska ju äta max 5 om dagen). Och då känner jag plötsligt att lchf är kanske inte the way to go, för mig ändå.

För de ynka kolhydraterna som jag äter varje dag, de kan jag bara inte bortse från.

Jag pallar inte att äta stekt ägg till frukost. Jag vill ha min turkiska yoghurt och mina fyra hallon.... typ!

Så imorgon ska jag prova att tänka om. Suck och stön!!!

Nä imorgon ska jag tänka om och Dalle pustar ut. För han vill slippa laga olika sorters mat och han vill att vi ska kunna hjälpas åt i det här kommaifitprojektet.

Pasta, potatis, ris och bröd. Det vill jag inte äta, oavsett. Men att fylla ut salladen med en morot kanske. Och inte behöva få dåligt samvete om jag äter en finn crisp som kvällsmat.

Någon annan som går i kommaiformtankar? Och är det kanske någon mer som provat Shape up?

Berätta gärna...