måndag 23 november 2009

Fru Märkvärdig svarar:

Camilla sa:
"Men laktosfritt är ju inte detsamma som mjölkfritt. Bara att just laktosen är borttagen. Håller tummarna för att han "bara" är laktosintolerant och inte mjölkallergiker. Blir ju bra mycket enklare då... Har ni blivit rekomenderade att ta bort mjölkprodukter helt eller bara laktosen?"

Svar:
Det där med mjölksocker och mjölkprotein det har vi börjat klura ut (helt på egen hand), för på BVC fick vi inget veta.

Ja vi har blivit rekomenderade att utesluta ALL mjölk. Så jag förmodar att havremjölken är den vi får ge bebisKonrad framöver. Det känns så lessamt bara, för ingen (inte BVC eller läkare) kan/vill ge oss tips och råd på hur man faktsikt förhåller sig till alla mjölkprodukter. Vi får ta allt ansvar själva.

Bästa tipset jag fick idag på BVC, var att besöka NÄL, på ett av deras möten för föräldrar till laktosintoleranta barn.

Hoppas man kan känna sig klokare efter ett sådant.

3 kommentarer:

  1. Men herregud varför kan dom inte ta alla prover då, mot allergier, lina fick ju göra de me vendela när hon var runt 1 för hon hade massa problem. Man vill ju inte hålla på å ändra för mycke heller med maten. Hoppas allt löser sig.
    Kram sara

    SvaraRadera
  2. Ja, fy sjutton. Det verkar vara en djungel det där. Men varför vill dom inte hjälpa er på BVC? Trodde det var det dom var till för. Att ge hjälp och råd. =/ Dåligt!
    Gott att höra att han går upp i vikt iaf. Gudarna ska veta att ni har fått kämpa för det...

    SvaraRadera
  3. Med Nellie fick vi utesluta ALLT med mjölk i i ca 2 veckor sen skulle vi sätta in det igen se hur hon reagerade sen testa bara laktos fritt,(mjölkpulver vassle,skummjölk vegetabiliskt fettm,m ).Hon är nu bra i magen tills att vi ngn gång glömmer eller att hon stoppar i sig ngt då blir magen helt ras ont + lös i magen.Men det finns tabl att äta då man ska inta mat el dylikt med laktos i tabl heter Lactrase finns en till som jag ej kan namnet på.

    SvaraRadera