fredag 5 november 2010

Stekt stek

"Oooh! Stek!" tänker jag när jag marscherar förbi köttdisken på ICA. Jag tvärstannar och börjar spana efter den största skinksteken.

Blir perfekt det här.
Hem, krydda och in i ugnen på låg värme. Sedan ut på promenad med familjen, för att komma hem till en nystekt och mör köttbit.

Planen är klockren!

Dalle sätter ugnen på 100 grader och sedan lämnar vi hemmet.

När vi återvänder, öppnar dörren är hela huset rökfyllt.

"HELVETE STEKEN!"

Rusar ut i köket!

Brinner det, brinner det?

Nej det gör det tack och lov inte.

Fram till spisen.

Svart!!!

Ugnsformen är svart.

"FAAAAN!"

Tittar på temperaturreglagevridknappen.

290 grader!

"VAA!!!"

Jävla ungar!!!!!

Hysteriskt brända grönsaker i ugnsformen.

Och jag som la ner min själ i att krydda steken.

Stor stek, förvandlad till en torr liten vante.

Jag sågar bort översta lagret av vidbrända kryddor, smakar på köttet. Det är som att äta papper, eller bomull. Tvingar Dalle att göra en stor balja sås. Köttet ska ätas till varje pris.

Ungarna får köttbullar för tredje dagen i rad.

1 kommentar:

  1. Herregud, hela huset kunde ju ha brunnit ner....

    SvaraRadera