tisdag 21 december 2010

Ang. Allergin

Anneli skriver:

"Det finns mycket att äta även om det inte känns så just nu.

Känner så väl igen mig själv i det du skriver. Fösta tanken var just "Vad ska jag äta? Det finns INGET!!!"
Just gluten är jag ingen hejare på eftersom N är allergisk mot alla sädesslagen och då även vetestärkelse som de flesta glutenfria produkter innehåller. Så här får allt bröd, bullar, pizza och dyl bakas själv. Fråga gärna om det är något, vet själv hur mycket det betyder att ha andra föräldrar att prata med som är i samma situation. Stor KRAM"

Svar:

Oj! Det är alltså skillnad på gluten och allergi mot sädesslag. Ja du ser! Jag har ännu inte "kollen". Vår gosse ska också utesluta alla sädesslag så jag antar att det är samma som för din son. MEN däremot ska han kunna äta det köpta, frysta brödet (av märket fria) trots att det innehåller någon liiiten procent av "något" i "gluten" form. Detta för att det mjölet var så "rent" eller vad hon nu sa dietisten.

Hjälp! Nu känner jag mer förvirrad än innan. Hörde jag rätt? Tolkade jag rätt? Gör vi rätt nu?

Vilken dag som helst får vi ett paket att hämta ut, innehållande de produkter han kan äta av. Är inte det en lättnad!?

Och ja! Det är oerhört tacksamt att ha medmänniskor som är i exakt samma situation. Man vet att man inte är ensam, man vet att man reagerar normalt, man vet att hjälpen finns att få och att man kan få tips och råd i den snåriga djungel som det känns som att vi befinner oss i för stunden. Tack!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar